Mobil Römi Szabályok - Mobil Kaszinó Magyar

Mobil Römi Szabályok

Home » Mobil kaszinó játékok ingyenes » Mobil Römi Szabályok

Hogyan játsszunk online mobil römi játékot?

A 13 Card Rummy az egyik legnépszerűbb kártyajáték Magyarországon. A magyar römizés vagy 13 kártyás játéktípus egy húzós és eldobós játék, amelyet általában két paklival játszanak. Ezt 2-6 játékos játssza két paklival és két joker kártyával. A römizés szabályai viszonylag könnyen érthetőek, így bárki számára lehetővé teszik, hogy élvezze a kártyajátékot. Az egyik pakli le van zárva, és a játékosok nem látják a kártyát, miközben húznak. A másik pakli egy nyitott pakli, amelyet a játékosok által eldobott számkártyákból hoznak létre, más néven dobóhalom pakli. Minden játékos 13 kártyát kap a játék kezdetén. 

A mobil römi játék célja

Az elsődleges cél az, hogy az asztalnál elsőként érvényes römikészleteket és -sorozatokat alkosson. Amint a kombinációk összeálltak, a játékos kijelentheti és megnyerheti a játékot.

Minden sorozat a következő mobil römi kártya kombinációkat tartalmazza alacsonyról magasra haladó sorrendben: Ász, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, bubi, dáma és király. Az arckártyák, köztük az ász, a bubi, a dáma és a király egyenként 10 pontot érnek, míg a többi kártya az arckártyájuknak megfelelő pontokat. Például a két kártya 2 pontot, az öt kártya pedig 5 pont értékű. Az a játékos, akinek nulla pontja vagy a legkevesebb pontja van, az a kártyajáték győztese.

Ha szeretsz kártyajátékokat játszani, akkor könnyen megtanulhatod, hogyan kell játszani a römit (húzós és dobós játék) ezzel a römikönyvvel . A kártyás römizés célja, hogy a kiosztott 13 lapot érvényes készletekbe és sorozatokba rendezzük. A römizés szabályai szerint minden játékosnak legalább két sorozatot kell alkotnia, köztük egy tiszta sorozatot. A második sorozat lehet tiszta vagy tisztátalan. A römikészletek tekintetében legfeljebb 2 készletet lehet létrehozni, különböző színű kártyákból. Az érvényes nyilatkozathoz tiszta sorozatra van szükség. Ha tiszta sorozat nélkül tesz nyilatkozatot, elveszíti a játékot, és büntetőpontokat kap. Ezért ez az egyik legfontosabb mobil römi szabály, amikor megtanulod, hogyan kell römizni.

Minden játék egy dobással kezdődik, amely eldönti, hogy melyik játékos lép először. A stratégiád attól függ, hogy 2 játékos asztalán (1 pakli) vagy 6 játékos asztalán (2 pakli) játszol. A stratégiától függetlenül, először a tiszta sorrendet kell előnyben részesítenie. A 2-játékos asztalos römizés gyors tempójú játék, és ebben a játékban viszonylag könnyebb stratégiát alkotni, mivel megszámolhatod az ellenfél eldobott lapjait. Többet szeretnél megtudni a römizésről és a szabályokról? Olvass tovább.

Mobil römi játékszabály

Az online römizés során a cél az, hogy sorozatok és halmazok vagy nyomok alakuljanak ki.

  • Asztal: Az asztal az a virtuális vagy fizikai asztal, ahol a römikártyás játékot játszod. Minden asztalra a römizési szabályok szerint 2-6 játékos ül. Az MPL römizésben egy asztalra maximum 5 játékos fér.
  • Pakli: A pakli 52 kártyát és egy nyomtatott jokert tartalmaz. Minden pakli négy, 13 lapból álló, 4 különböző színű kártyakészletet tartalmaz: treff, kőr, pikk és káró. Ezeken a kártyákon az összes ász, király, dáma, bubi és a többi kártya 2-től 10-ig megtalálható.
  • Joker kártyák és jokerkártyák: Minden nyitott pakli tartalmaz egy nyomtatott Jokerkártyát. Egy joker kártyát véletlenszerűen választanak ki, miután a kártyákat kiosztották a játékosoknak. A joker kártya és a joker kártya a kívánt kártya helyettesítéseként használható, hogy készleteket és tisztátalan sorozatok alakuljanak ki. Ha a nyitott joker egy nyomtatott joker, akkor az ászok jokerkártyának számítanak. Mindezek a kártyák a játék végén nulla pontot érnek.
  • Rendezés: A kártyák rendezése azt jelenti, hogy a kártyákat a játék elején, a lapok kiosztása után rendezik. Minden felhasználó sajátos módon rendezi a kártyáit, hogy segítse a halmazok és sorozatok kialakítását, és megakadályozza a kártyák keveredését.
  • Römipontok: A römijátékban minden egyes kártya bizonyos pontokat hordoz. Például az olyan arckártyák, mint az ász, a király, a dáma és a bubi egyenként 10 pontot tartalmaznak. A többi kártya a számukkal megegyező pontszámmal rendelkezik. Például a 7♦ 7 pontot hordoz.
  • Sorrend: A szekvencia a römizésben három vagy több azonos színű lapból álló, egymást követő sorrendben lévő csoportból áll. A szekvencia lehet tiszta vagy tisztátalan.
  • Tiszta sorozat: A joker nélküli sorozat tiszta sorozat. Egy azonos színű joker azonban tiszta sorozatot alkothat.
  • Tisztátalan sorozat: A joker lapot tartalmazó sorozat mindig tisztátalan sorozat.
  • Készlet: A készlet három vagy négy azonos értékű, különböző színű lapból álló csoport. Egy joker vagy joker kártya is használható egy készlet kialakításához.
  • Kiesés: A römizés során a játékos bármikor dönthet úgy, hogy kiszáll, de büntetést kell fizetnie. A játék különböző időpontjaiban történő kiszállásért járó büntetést a pontok kiszámításánál ismertetjük.

A mobil römi szabályok

A römizés megtanulásakor a römizés játék sorrendjének szabályai rendkívül fontosak. A römikártyasorozatot három vagy több egymást követő, azonos színű kártya csoportosításával lehet létrehozni. A kialakított sorozatok két típusa a tiszta és a tisztátalan sorozatok. A römikártyasorozat szabályai szerint minden játékosnak legalább egy tiszta sorozatot kell létrehoznia az érvényes nyilatkozathoz.

Tiszta sorozat

A tiszta szekvencia három vagy több azonos színű kártya egymás utáni sorrendben történő csoportosításával jön létre. A Joker használata a tiszta szekvencia kialakításához azonban korlátozott. Íme két példa a tiszta sorozatra:

A♣️ 2♣️ 3♣️ 4♣️ – Négy treff lapból álló tiszta sorozat, amely egymás utáni sorrendben van elrendezve. E lapok egyike sem helyettesíthető jokerrel.

5♥️ 6♥️ 7♥️ – Egy tiszta sorozat, amely három kőr lapból áll, egymást követő sorrendben. E lapok egyike sem helyettesíthető jokerrel.

Tisztátalan sorozat

Tisztátalan sorozatot két vagy több azonos színű kártya egymás utáni sorrendben történő elrendezéséből és egy vagy több joker helyettesítéséből képezünk. Íme két példa a tisztátalan sorozatra:

Hogyan alakítsunk ki készleteket?

Egy szettet három vagy négy különböző színű, de azonos rangú lapból lehet alkotni. A játékos használhat jokereket és jokereket, hogy helyettesítsen egy lapot, miközben egy készletet alkot. Íme néhány példa a készletekre:

2♥️ 2♠️ 2♣️ 2♦️ – Ez a készlet különböző színű 2-esekből és joker nélkül jön létre.

A♥️ A♣️ A♦️ – Ebben a készletben három különböző színű ászból alkotunk érvényes készletet.

4♦️ 4♣️ 4♠️ PJ – Ebben a készletben a 4♥️ helyett különböző színű négyeseket és egy nyomtatott jokert használnak.

7♠️ 7♣️ K♥️ – Ezt a készletet különböző színű 7-esek és K♥️ mint vad Joker felhasználásával alakítják ki.

Megjegyzés: Nem használhatsz két vagy több azonos színű lapot egy készlet kialakításához, mivel ez érvénytelen nyilatkozatnak minősül. A Jokerrel együtt 4-nél több lapot is használhatsz, hogy érvényes 5 lapból álló készletet alkoss.

Hogyan kell csoportosítani a kártyákat a römiben?

A römizés lényeges része a kártyák csoportosítása és rendezése. Online játék közben, a kártyák kiosztása után koppintson a rendezés ikonra. A rendezés fül az összes kiosztott kártyát rendezi, és azonos színű kártyákba csoportosítja őket. A kártyák sorozatokba és készletekbe való csoportosításához koppintson minden olyan kártyára, amelyet egy csoportba szeretne helyezni, és koppintson a „Csoportosítás” ikonra. A kártyákat a kívánt csoportba húzással is behúzhatja.

Nyereményszámítás

Kíváncsi vagy, hogyan lehet mindig nyerni a römizésben? A nyerőszámítás megértése biztosan közelebb visz a játékok megnyeréséhez. A römizésben a játékos pontszáma a kezében lévő összes olyan kártya összértéke, amely nem része egy érvényes sorozatnak vagy készletnek. A játék célja, hogy az összes érvényes sorozat és készlet kialakításával a pontokat egészen 0-ra csökkentsd.

Például: 5♠️ 6♠️ 7♠️ | A♥️ 2♥️ Joker | 8♣️ 8♠️ 8♥️ | 7♠️ 8♥️ 2♦️

Mivel az első három érvényes sorozat, 0-nak számítanak. Az utolsó azonban nem sorozat és nem is halmaz, tehát érvénytelen. A pontok itt a következők lennének: 7+8+2 = 17

Ne feledjük: Az alacsonyabb pontszám mindig a legjobb megoldás.

 

 

 

Új kaszinók
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
188,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
100,000Ft
+ 50 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
150,000 Ft
Üdvözlő csomag
+ 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
150,000 Ft
Üdvözlő csomag
+ 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft