Mobil 5 lapos póker szabályok - Mobil Kaszinó Magyar

Mobil 5 lapos póker szabályok

Home » Mobil 5 lapos póker szabályok

Útmutató a mobil ötlapos póker játékhoz

Annak idején, amikor a pókert még a füstös bárok hátsó szobáiban játszották, a mobil 5 lapos póker Poker volt a legnépszerűbb választás. Még azok közül is sokan, akik ma a Hold’em és az Omaha darálásával töltik az idejüket, első pókeres élményeiket a mobil 5 lapos póker játék megtanulásával szerezték. Az egyik nagyszerű dolog ebben a variációban az, hogy meglehetősen könnyen megtanulható, és nem igényel sok bonyolult stratégiai döntést.

Ez az oka annak is, hogy a játékot olyan variációk szorították háttérbe, mint a 7 Card Stud, majd később a Texas Hold’em. Bár ezeknek a játékoknak a pókerszabályai is egyszerűek, sokkal több stratégiai gondolkodást igényel, ami azt jelenti, hogy a hozzá kapcsolódó készség is sokkal nagyobb.

Sajnos manapság már nem sok élő pókerteremben találsz mobil 5 lapos póker pókerjátékot. Egy-egy helyszín itt-ott talán még kínálja, de ez már eléggé ritkaságszámba megy. 

Online azonban rengeteg lehetőség van arra, hogy ezt a klasszikus játékot játszd, és miután elolvastad ezt a cikket, nagyjából készen fogsz állni arra, hogy azonnal belevágj az akcióba.

A mobil 5 lapos póker szabályok szabályai

Ami az 5 lapos póker játékszabály alapjait illeti, ezeket elég könnyű megtanulni. A játékot a szokásos 52 lapos paklival játsszuk, és ez egy magas pókerváltozat. Ez azt jelenti, hogy a pókerkezek rangsorolása pontosan megegyezik az olyan játékokéval, mint a Hold’em. A royal flush mindent ver, és a leggyengébb kéz, amit kaphatsz, egy magas lap.

A mobil póker sorrend – játékmenet és hand-ek

A mobil 5 lapos póker fordulója azzal kezdődik, hogy minden játékos öt lapot kap, képpel lefelé. Az osztó az első játékostól balra kezdődik, és az óramutató járásával megegyező irányban minden játékosnak oszt egy lapot. 

 1. Miután minden játékos öt lapot kapott, következik az első licitkör. Ezt követően a játék a sorsolási fázisba lép.
 2. A húzási fázisban minden játékosnak, aki még aktívan részt vesz a leosztásban, lehetősége van annyi lapot cserélni a kezéből, amennyit csak akar (egytől ötig).
 3. Kiválasztják, hogy melyik kártyát dobják el, és az osztó új lapokat ad nekik a pakliból. Természetesen a játékos dönthet úgy is, hogy egyetlen lapot sem cserél, ebben az esetben „állva marad”.
 4. A húzás után újabb licitkör következik. Miután az összes tétet megtették, az összes, még a potban részt vevő játékos megteríti a lapjait, hogy megállapítsák a győztest.

A legjobb kézzel rendelkező játékos nyeri a potot. Ha két vagy több játékosnak ugyanaz a keze, akkor egyenlően osztoznak a poton. Az mobil ötlapos pókeros pókerben az egyszínű lapok nem számítanak, és soha nem használják a győztes meghatározásához. Ha azonban a játékosoknak ugyanaz a kezük, például két pár vagy egy pár, akkor a legmagasabb oldallappal (kicker) rendelkező játékos nyer.

Fogadás mobil ötlapos póker-ban

Néhány más változattal ellentétben, amelyeket csak egy bizonyos fogadási struktúrát követve játszanak, a mobil ötlapos pókert mindhárom formátumban, azaz fix limit, potlimit és no limit formájában játszák.

 • A fix limitben a tétek fixek, és nincs lehetőség a manőverezésre.
 • A potlimit lehetővé teszi, hogy a téteket tetszés szerint alakítsd ki, de azok soha nem haladhatják meg a pot méretét.
 • A no limitben a tétjeidet egy single-blind és a teljes stacked között bármit megtehetsz, bármikor, amikor te következel.
 • Az ötlapos sorsolás felállítása ugyanaz, mint a Hold’emben, azaz van egy kisvak és egy nagyvak.

Alapvető mobil ötlapos póker stratégia

A mobil póker kezdőknek elsőre nehéznek tűnhet, de az alábbi tippek segíthetnek. Fontos tudni, hogy meg kell értened a játék néhány alapvető stratégiai alapelvét is. Igaz, hogy ez a variáció nem olyan összetett vagy igényes, mint a közösségi kártyajátékok, de azért van néhány dolog, amit tudnod kell, mielőtt valódi pénzért játszol.

Ez a cikk nem fog túl mélyen belemenni az 5 lapos sorsolás stratégiájába, különösen azért nem, mert a helyes játék bizonyos helyeken eléggé eltérő lehet attól függően, hogy a játékot no/pot limit vagy fix limit formájában játsszák. Néhány alapelv azonban a fogadási struktúrától függetlenül érvényes lesz.

A kezdő lapok kiválasztása az mobil ötlapos pókerban

Nagyjából minden pókervariációban óriási szerepet játszik az általános sikerben, ahogyan a kezdő kezeidet kiválasztod. Ha tudod, hogy milyen kezekkel érdemes belevágnod, és mely kezeket érdemes a mocsokba küldeni, sokkal könnyebbé válik az életed.

Mivel a mobil 5 lapos póker egy vakokkal játszott játék, az asztalnál elfoglalt pozíciód is igen jelentős. Minél közelebb kerülsz a gombhoz, annál több kezet tudsz majd játszani, mivel az utolsó játékosként való fellépés előnye, és sokkal jobban megalapozott döntéseket tudsz majd hozni.

Íme néhány gyors mobil 5 lapos póker pókertipp, amely segít kiválasztani a mobil póker kezeket:

 • Az asztal bármelyik pozíciójából olyan kezeket kell játszanod, amelyek két párral vagy annál jobbak.
 • Vegyél részt nagy zsebpárokkal, például ászokkal vagy királyokkal minden pozícióból
 • Kezdj el erős zsebpárokat, például dámákat, bubikat, tízeseket és kilenceseket bevonni, ahogy közeledsz a BTN-hez.
 • Ne őrülj meg a sor- és flöss húzásokkal.

A tanulási folyamat során valószínűleg az erős lapok megtartása a legjobb módja annak, hogy elsajátítsd a mobil 5 lapos póker pókerjátékot. Ahogy egyre több tapasztalatot gyűjtesz, és egyre jobban ráérzel a játékra, egyre több kezet tudsz majd bevonni, és tudni fogod, hogyan ismerj fel és kerülj el sok trükkös helyzetet.

A sorsolási kör: Milyen kártyákat cseréljünk?

A Hold’em és PLO pókerjátékokban van flop, turn és river – ez öt lap, amelyekkel megpróbálhatod javítani a kezdő lapodat. A mobil ötlapos póker játékban csak egy esélyed van arra, hogy eldobj néhány lapot, és megkapd az újakat. Szóval, hogyan találod ki, hogy valójában milyen lapokat kell elengedned? Van néhány tipikus helyzet, amely többször is elő fog fordulni ebben a játékban, és amelyben valószínűleg bizonytalan leszel, hogy mi a legjobb, amit tehetsz. Kövesd ezeket az egyszerű 5 lapos húzási tippeket, és a legtöbbször jól fogsz járni:

 • Ha csak egy párja van, dobja el mindhárom maradék lapját.
 • Két pár esetén csak a nem párosított lapot dobja el.
 • Ha hármasod van, dobd el mindkét megmaradt lapot.
 • Négy lapos húzás esetén cserélje ki azt a lapot, amelyik nem része a húzásnak.
 • Ne húzzon, ha három lapja van egy flösshöz vagy egy sorhoz, mivel azt a lapot ki kell dobnia a mezőre.
 • Bár néha kísértést érezhetsz arra, hogy a hármasoddal vagy párral együtt egy plusz lapot hagyj meg, ezzel valójában csökkented a javulás esélyét.

Ezeket a döntéseket kipróbálták és tesztelték, és matematikailag ezek a legjobb lehetőségeid az adott helyzetekben.

 

Új kaszinók
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
188,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
100,000Ft
+ 50 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
150,000 Ft
Üdvözlő csomag
+ 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
150,000 Ft
Üdvözlő csomag
+ 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft